Inka Kinnunen

Inka Kinnunen on toiminut kamarikuoro Viva voxin taiteellisena johtajana kesästä 2019 asti. Ennen siirtymistään Vivan voxin taiteelliseksi johtajaksi v. 2019 hän harjoitti kuoroa pitkään yhdessä Seppo Murron kanssa.

Inka Kinnunen on monipuolisesti kirkkomusiikkia esittävä kanttori, sopraano ja kuoronjohtaja, joka on toiminut vokaalipainotteisessa kanttorin virassa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa vuodesta 2014.

Hän on opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä laulua ja kamarimusiikkia Strasbourgin konservatoriossa, ja jatkanut laulunopintojaan yksityisesti suorittaen laulun A-tutkinnon keväällä 2021. Hän on myös jatkanut kuoronjohdon opintoja Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuksessa sekä orkesterinjohdon opintoja mestarikursseilla. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan on vanha musiikki, ja hän esiintyy usein solistina erilaisten barokkikokoonpanojen kanssa. Vapaa-ajalla hän viihtyy saaristoluonnossa sekä taiteiden ja kirjallisuuden parissa.

Viva voxin taiteelliset johtajat

Inka Kinnunen 2019 -
Seppo Murto 1995 - 2019
Timo Nuoranne 1992-1995

Hiski Wallenius

Hiski Wallenius johtaa Viva voxia yhdessä Inka Kinnusen kanssa syksyllä 2021 ja keväällä 2022.
Kuoronjohtaja ja kanttori Hiski Wallenius (s. 1996) valmistui keväällä 2021 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta suorittaen samalla kuoronjohdon A-tutkinnon. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Jani Sivén, Heikki Liimola, Pasi Hyökki ja Carsten Seyer-Hansen.

Vuonna 2021 Wallenius vierailee Helsingin tuomiokirkon kamarikuoro Viva voxin johtajana. Hän aloitti Hämäläis-Osakunnan Laulajien taiteellisena johtajana syksyllä 2020 ja toimii myös Graduale-kuoron taiteellisena johtajana. Hän on toiminut myös lääkärikuoro Medicanton taiteellisena johtajana sekä Suomen Laulun varajohtajana ja korrepetiittorina. Wallenius toimii niin ikään harjoittajana ja säestäjänä Cantores Minores – poikakuorossa, jossa hän itsekin lauloi lapsena.

Wallenius on työskennellyt vs. kanttorina mm. Oulunkylän seurakunnassa  ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa.  Urkurina hän esiintynyt useissa konserttisarjoissa (mm. Helsingin urkukesä, Kotkan urkuviikko) matineoissa sekä täydentänyt opintojaan mestarikursseilla (mm. James David Christie, Daniel Zaretsky). Hän on myös toiminut urkurina useiden kuorojen konserttiprojekteissa (mm. Tapiolan Kamarikuoro, Dominante ja Suomen Laulu).